Kurse master në MB

Çfarë është një diplomë master?

Një kurs pasuniversitar ose master në Mbretërinë e Bashkuar pason përfundimin me sukses të një diplome universitare, në përgjithësi që zgjat vetëm një vit në krahasim me programet dyvjeçare Master që gjenden gjetkë në botë. Kjo do të thotë që studentët ndërkombëtarë mund të kursejnë kohë, para dhe të fillojnë karrierën e tyre shumë më shpejt me një diplomë pasuniversitare në Mbretërinë e Bashkuar shumë të vlerësuar.

Pse të studioni një diplomë master në MB?

MB është shtëpia e disa prej universiteteve kryesore në botë, të njohur për cilësinë e tyre të mësimdhënies dhe kërkimit. Një diplomë pasuniversitare në Mbretërinë e Bashkuar vlerësohet shumë nga punëdhënësit dhe për studentët ndërkombëtarë që studiojnë në MB është një mundësi fantastike për të përmirësuar anglishten tuaj dhe për t'u zhytur në një komunitet multikulturor dhe emocionues akademikësh dhe studentësh. Ju do të:

Një studim i kryer nga Agjencia e Statistikave të Arsimit të Lartë tregoi se 86 për qind e studentëve që përfunduan Masterin pasuniversitar në Mbretërinë e Bashkuar ishin në punësim me kohë të plotë pas diplomimit, krahasuar me vetëm 75 për qind të atyre që mbaruan studimet universitare.

Llojet e diplomës Master

- Mastera të Mësuar

Ekzistojnë katër lloje kryesore të programeve të mësuara, Master i Arteve (MA), Master i Shkencave (MSc), Master i Administrimit të Biznesit (MBA) dhe Master i Inxhinierisë (MEng), ku secili zgjat 1-2 vjet me kohë të plotë.

Në një program të mësuar, studentët pritet të ndjekin seminare javore, mësime dhe leksione, njësoj si një diplomë universitare, dhe vlerësimi mund të bëhet përmes provimit, disertacionit ose projektit.

- Master të Kërkimit

Një diplomë kërkimore do t'i shohë studentët të marrin më shumë përgjegjësi për punën dhe orarin e tyre, duke e bazuar studimin e tyre rreth një teze ndërsa mbikëqyren nga një akademik. Diploma më e popullarizuar e kërkimit është një doktoraturë, e cila mund të marrë 3-4 vjet për t'u përfunduar, dhe konsiston në shkrimin e një teze mes 60,000 - 100,000 fjalësh e cila më pas paraqitet në një provim me gojë.

Llojet e tjera të diplomës kërkimore përfshijnë Masterin e Shkencave (MSc), Masterin e Filozofisë (MPhil) dhe Masterin e Kërkimit (MRes). Këto diploma janë të ngjashme me një doktoraturë, por jo aq kërkuese akademikisht me letrat shumë më të shkurtra.

Sa kushton një Master?

Kostoja mesatare e një diplome pasuniversitare dhe master në MB për një student ndërkombëtar është 14,620 £. Tarifat e shkollimit në nivelin pasuniversitar ndryshojnë në varësi të llojit të masterit që dëshironi të studioni, në cilën pjesë të MB-së dëshironi të jetoni dhe në cilin universitet ju ndiqni.

Shkollat pasuniversitare në MB janë shumë më pak të shtrenjta se shkollat pasuniversitare në SHBA, dhe studimi në MB mund të jetë 30 deri në 60 për qind më i lirë se ekuivalentët amerikanë.

Studioni një Master në MB

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth studimit të një Master në MB, organizoni konsultimin tuaj falas në Tiranë.

Premium-Service-Banner-Mobile-480px

Studimi në Mbretërinë e Bashkuar

SI-UK's service is fast, reliable and efficient - their consultants are specialists, working closely with all UK universities; through my consultants' advice, and application assistance I was able to get offers from top ranked universities.

Carla Termini King's College London, Accounting and Finance

 • university-college-london
 • manchester
 • University of Birmingham
 • sheffield
 • southampton
 • manchester
 • exeter
 • cardiff
 • warwick
 • loughborough
 • edinburgh
 • bristol
 • lancaster
 • durham
 • bath
 • york
 • st-andrews
 • sussex
 • nottingham
 • aberdeen