Shërbimi i Aplikimit për Vizë Studentore

Aplikimi juaj për vizë studentore në Mbretërinë e Bashkuar

Konsulenti i vizave i SI-UK është i regjistruar në Home Office OISC* (Zyra e Komisionerit të Shërbimeve të Imigracionit) dhe ka njohuri të gjera për legjislacionin, rregullat dhe rregulloret më të fundit të imigracionit.

Viza Studentore e Nivelit 4 (të Përgjithshme) u riemërua si Viza Studentore në fund të vitit 2020 dhe në qershor 2021, u prezantua gjithashtu Viza e Diplomuar, duke i lejuar të diplomuarit ndërkombëtarë të kërkojnë punë në MB deri në 2 vjet pas diplomimit. Për t'u kualifikuar për një vizë studentore në MB, duhet të keni marrë një konfirmim pranimi për studime dhe të keni të paktën 70 pikë në sistemin e imigrimit të bazuar në pikë.

Shërbimi i Vizave Studentore i SI-UK ofron këshilla dhe ndihmë për studentët ndërkombëtarë që dëshirojnë të marrin një vizë në Mbretërinë e Bashkuar, të specializuar në:

 • Viza studentore
 • Vizë studentore për fëmijë
 • Vizë studimi afatshkurtër (për kurset e gjuhës angleze që zgjasin më shumë se 6 muaj)

Ofrohen gjithashtu këshilla për vizën për familjen, punën, biznesin, familjen e shtetasit të EEA, vendbanimin dhe shtetësinë britanike.

Nëse dëshironi të blini Shërbimin e Vizës Studentore ose keni ndonjë pyetje, organizoni një konsultim falas me ekipin tonë të vizave duke përdorur formularin e mëposhtëm.

Student Visa and Visitor Visa Application Services

  Visitor Visa Student Visa
Tarifa e shërbimit £240 £300
Pyetësor për viza dhe listë kontrolli të dokumenteve të kërkuara nga UKVI
Këshillim për përgatitjen dhe vlerësimin e dokumenteve në përputhje me rregullat dhe rregulloret e imigracionit
Plotësimi i formularit tuaj të aplikimit për vizë online
Ndihmë me pyetje në lidhje me pagesën e Shtesë Shëndetësore të Imigracionit dhe tarifat e aplikimit për vizë
Përgjigjemi të gjitha pyetjeve tuaja gjatë gjithë procesit të vizave

Përveç sa më sipër, tarifa standarde e Home Office për një vizë Studenti është 475 £ + 19,20 £ tarifa e regjistrimit biometrik (494,20 £). Tarifat për një vizë standarde të vizitorëve fillojnë nga 95 £ për deri në gjashtë muaj.

Pasi të merret CAS dhe të gjitha dokumentet tuaja të jenë kualifikuar, SI-UK do të dorëzojë aplikimin tuaj në internet nga shërbimi Fast Track UKVI me rezultatet e vizave në të njëjtën ditë. Ky shërbim nuk garanton një aplikim të suksesshëm për vizë.

Procesi i aplikimit për vizë studentore

Në mënyrë që të plotësoni shpejt aplikimin tuaj për vizë studimi në Mbretërinë e Bashkuar dhe të rritni mundësinë e suksesit, çështja juaj e imigracionit do të trajtohet në disa faza të thjeshta:

 • Konsultimi fillestar falas
 • Japim një listë kontrolli për dokumentet e nevojshme mbështetëse
 • Plotësimi dhe dorëzimi i aplikimit tuaj online në UKVI
 • Rezervojmë një takim për dokumentet tuaja që do të dorëzohen në një qendër vizash në Mbretërinë e Bashkuar
 • Komunikojmë me vizën në Mbretërinë e Bashkuar dhe imigracionin në emrin tuaj

Llojet e vizave studimore në Mbretërinë e Bashkuar

Llojet Kush mund të aplikojë?

Student visa

Ju mund të aplikoni për një vizë studentore për të studiuar në MB nëse jeni 16 vjeç e lart dhe ju:

 • Ju është ofruar një vend në një kurs nga një sponsor student i licencuar
 • Keni para të mjaftueshme për të mbështetur veten dhe për të paguar kursin tuaj - shuma do të ndryshojë në varësi të rrethanave tuaja
 • Mund të flisni, lexoni, shkruani dhe kuptoni anglisht
Student visa (family members)

Partneri dhe fëmijët tuaj ('vartësit') mund të jenë në gjendje të aplikojnë për të ardhur në MB ose për të qëndruar më gjatë në MB. Ju duhet të jeni një nga të mëposhtmet:

 • Një student me kohë të plotë në një kurs të nivelit pasuniversitar (RQF niveli 7 ose më lart) që zgjat 9 muaj ose më shumë
 • Një student i ri i sponsorizuar nga qeveria në një kurs që zgjat më shumë se 6 muaj
 • Një student i skemës së zgjatjes së doktoraturës
Child Student visa

Ju mund të aplikoni për një vizë studentore për fëmijë nëse jeni midis 4 dhe 17 vjeç dhe dëshironi të studioni në një shkollë të pavarur në MB. Ti duhet:

 • Keni një ofertë të pakushtëzuar për një vend në një kurs në një shkollë të pavarur
 • Jini në gjendje të tregoni se do të keni akses në para të mjaftueshme për t'ju mbështetur në MB dhe për të paguar kursin tuaj
 • Keni pëlqimin e prindit ose kujdestarit tuaj për të studiuar në MB - do t'ju duhet ta vërtetoni këtë kur të aplikoni

Standard Visitor

Ju mund të vizitoni Britaninë e Madhe si Vizitor Standard për turizëm, biznes, studim (kurse deri në 6 muaj) dhe aktivitete të tjera të lejuara.

Short Term Study

Ju mund të aplikoni për një vizë studimi afatshkurtër për të studiuar gjuhën angleze në MB në kurse që zgjasin nga 6-11 muaj.

*Home Office OISC Registration Number: F201900046.

Viza për të diplomuarit

Viza e punës pas studimit u lejon studentëve ndërkombëtarë që studiojnë kurse universitare dhe pasuniversitare në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar të kërkojnë punë në MB deri në 2 vjet pas diplomimit.

Gjatë kësaj periudhe studentët mund të punojnë në çdo nivel aftësie pa kërkuar të plotësojnë kushtet e një rroge minimale ose sponsorizimin e punës nga punëdhënësit dhe Graduate Route është një mënyrë e shkëlqyer për studentët ndërkombëtarë për të hyrë në tregun fitimprurës të punës në Mbretërinë e Bashkuar.

Kërkim për viza studentore në Mbretërinë e Bashkuar

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe një nga konsulentët tanë do të kontaktojë së shpejti për të diskutuar aplikimin tuaj për vizë studentore.

Studimi në Mbretërinë e Bashkuar

SI-UK's service is fast, reliable and efficient - their consultants are specialists, working closely with all UK universities; through my consultants' advice, and application assistance I was able to get offers from top ranked universities.

Carla Termini King's College London, Accounting and Finance

 • university-college-london
 • manchester
 • University of Birmingham
 • sheffield
 • southampton
 • manchester
 • exeter
 • cardiff
 • warwick
 • loughborough
 • edinburgh
 • bristol
 • lancaster
 • durham
 • bath
 • york
 • st-andrews
 • sussex
 • nottingham
 • aberdeen